Індексація аліментів, визначених у твердій грошовій сумі

Індексація аліментів, визначених у твердій грошовій сумі

12 червня 2016 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі» № 1368-VIII від 17.05.2016 року.
Як відомо, частина 2 статті 184 Сімейного Кодексу України передбачає, що розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, підлягає індексації відповідно до Закону.
Проте, відповідних положень про індексацію аліментів, визначених судом в твердій грошовій сумі, Закон України «Про індексацію грошових доходів населення» - не містив.
Відтепер, даним Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі» № 1368-VIII від 17.05.2016 року  до об’єктів індексації грошових доходів населення віднесено і аліменти, визначені судом у твердій грошовій сумі, що є доволі логічним.

Крім того, зазначено, що індексація суми аліментів проводиться за рахунок платника аліментів та здійснюється безпосередньо підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, фізичними особами - підприємцями, які проводять відповідні відрахування аліментів із доходу платника аліментів.
Даним Законом № 1368-VIII, також, внесено зміни і до ст. 74 Закону України «Про виконавче провадження», яка регулює порядок стягнення заборгованості по аліментним платежам, яка складається із суми аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі та розміру індексації.