Експерти «Соколовський і Партнери» виступили на круглому столі, присвяченому реформі податкової міліції

Експерти «Соколовський і Партнери» виступили на круглому столі, присвяченому реформі податкової міліції

28 лютого 2017 Владислав Соколовський, керуючий партнер адвокатської компанії "Соколовський і Партнери», голова Комітету Асоціації правників України (АПУ) з податкового та митного права, виступив модератором круглого столу на тему «Податкова міліція: тривожне сьогодення - незрозуміле майбутнє?».

Під час круглого столу учасники - народні депутати, судді Вищого спеціалізованого суду України, представники Ради омбудсмена в Україні, практикуючі адвокати - обговорили декілька питань:

1. Місце послідовника податкової міліції у структурі правоохоронних і податкових органів.

2. Ефективна методика підбору кадрів у процесі реформування податкової міліції.

3. Законність дій податкової міліції в період з 1 січня 2017 року.

З 1 січня 2017 року, через технічну помилку законодавців, пункт про повноваження податкової міліції було вилучено з Податкового кодексу України. Тому, як зазначила під час свого виступу Тетяна Лисовець, старший партнер адвокатської компанії "Соколовський і Партнери», дії представників податкової міліції на даний момент є незаконними, оскільки суперечать ч. 2 ст. 19 Конституції України, за якою органи державної влади, їх посадові особи, повинні діяти на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України.

Також Тетяна Лисовець звернула увагу на ще один аргумент незаконності дій податкової міліції - у новій редакції статті 41 Податкового кодексу України відсутній пункт «У складі контролюючих органів діють підрозділи податкової міліції».

Таким чином, відзначила Тетяна Лисовець, у адвокатів є серйозні аргументи для захисту клієнтів під час податкових перевірок.